Een megacliché, maar wie houdt er niet van positiviteit? Het maakt het leven leuker, en het geeft het leven kleur. Met een positieve mindset maak je niet alleen je eigen leven gezelliger, maar ook dat van anderen. En het fijne is dat je het voor een deel zelf in de hand hebt. Met deze 3 manieren breng je (nog) meer positiviteit in je dagelijks leven.
Geschreven door: Ashley van Heiningen
Leestijd: 3 min.

STA STIL BIJ POSITIEVE GEBEURTENISSEN

Veel mensen zijn er goed in vooral op het negatieve te letten. Als er op een dag negen dingen goed gaan en één ding fout, dan is het foute hetgeen wat mensen vaak onthouden. Ze kunnen er uren of wel dagen over piekeren. Merk je dat ook bij jezelf? Gooi dat een keer om. Ze zeggen niet voor niets: wat je aandacht geeft, groeit. Wederom een cliché, maar niet minder waar. Als er iets goeds gebeurt op een dag, hoe groot of klein ook, sta er even bij stil. Hou dat positieve gevoel vast. Wanneer er dan iets negatiefs gebeurt, kun je daar ook weer beter mee omgaan, omdat je er niet in blijft hangen.

LEES OOK: ZO WORD JE EEN STER IN PROBLEMEN OPLOSSEN

BRENG STRUCTUUR IN JE LEVEN

Een belangrijke reden waarom mensen negativiteit ervaren, is omdat ze het idee hebben geen grip te hebben op hun leven. Wanneer je leven te chaotisch is, en je door de bomen het bos niet meer ziet, kan dit je een gestrest gevoel geven. Je kunt je er zelfs machteloos door voelen. Door een beetje grip terug te nemen op je leven, kun je dit gevoel van machteloosheid al een stuk verminderen. Dit kun je doen door iedere dag realistische planning te maken. Prop dus niet te veel activiteiten in een dag. Anders ben je aan het einde van de dag alleen maar teleurgesteld dat je het niet waar hebt kunnen maken. Als je niet gewend bent om te plannen, begin dan klein en maak het jezelf niet te moeilijk. Langzaam kun je het plannen opbouwen, tot het moment dat je het idee hebt, weer wat grip te hebben.

Volg ons op instagram

NEEM JEZELF EN JE LEVEN NIET TÉ SERIEUS

Ja, we zijn allemaal volwassen. En nee, je bent inderdaad geen klein kind meer. Maar toch: neem je leven en vooral  jezelf niet al te serieus. Dit is een van de grootste redenen waarom we negativiteit ervaren. Dit komt door de hoge verwachtingen die we van onszelf hebben. Hoe meer je van jezelf verwacht, hoe groter de kans ik dat je hier niet aan kunt voldoen. En daar word je niet gelukkiger van. Dingen mogen fout gaan. Lach erom! Lach om jezelf, lach om je eigen stomme foutjes, lach om onverwachte situaties. Neem niet alles te zwaar op. Als je licht door het leven gaat, zal een je een stuk meer positiviteit ervaren.

WIL JE DAGELIJKS EEN INSPIREREND ARTIKEL?
VOLG FASH & VIBES OP FACEBOOK EN INSTAGRAM.
SEE YOU THERE!