Loop je eventjes vast? Heb je geen idee waar je heen moet of wilt met je carrière? Dan is het goed om deze adviezen in je achterhoofd te houden. Ze zullen je niet helpen morgen je droombaan binnen te slepen, maar ze zetten je wel aan het denken. En het goede nieuws? Je kunt ze ook toepassen op de rest van je leven. 

GESCHREVEN DOOR: ASHLEY VAN HEININGEN
LEESTIJD: 3 MIN

1. HET LEVEN LOOPT NIET IN EEN RECHTE LIJN

In tegenstelling tot wat vaak gezegd wordt, bestaat recht op je doel afgaan eigenlijk niet. Tuurlijk, als je een droom hebt, dan moet je de focus houden en er echt voor gaan. Maar de kans dat je het allemaal in een stijgende lijn bereikt, is zeer klein. Hate to break it to you, maar dingen gaan mis. Dingen blijken toch anders te lopen dan je verwacht had. De kunst is accepteren dat je af en toe een zijpad moet nemen, en met een omweg terugkomt op de weg naar je doel.

2. DE JUISTE KEUZE BESTAAT NIET

Soms kun je zo lang blijven piekeren over wat nou de beste keuze is om te maken. Maar eigenlijk zou je gewoon moeten accepteren dat de juiste keuze niet bestaat. Soms moet je kiezen tussen twee kwaden of juist tussen twee keuzes die allebei goed lijken. Probeer vooral wanneer je de keuze gemaakt hebt, daar het beste van te maken zodat het vanzelf de juiste keuze wordt.

>> Lees ook: 3 simpele stappen die je helpen ieder doel te bereiken

3. WEES NIET TE STRENG VOOR JEZELF

Als je ambitieus bent, en een duidelijk doel voor ogen hebt, is het gemakkelijk om je hierin te verliezen. Je hele leven in het teken te stellen van dat doel. En hoewel die focus bewonderenswaardig is, kun je ook blijven malen en malen. Wat ging er nou mis? Wat had ik anders kunnen doen? Maar give yourself a break. Dingen gaan mis, morgen weer een dag. Over een aantal jaar betekent dit moment bijna niks meer.

4. DOE WAAR JE ZELF ZIN IN HEBT

Trek je niks aan van wat mensen van je verwachten. Heb je geen zin om een master te volgen? Wil je liever naar het hbo terwijl je een gymnasium diploma hebt? Wil je stoppen met je droombaan omdat je erachter komt dat het toch niet bij je past? Doe dat! Er zijn al genoeg verplichtingen in het leven. Waar je kan: doe wat je leuk vindt, en stop met dingen doen die je niet leuk vindt.

5. TREK JE NIETS AAN VAN DE MENINGEN VAN ANDEREN

Vaak genoeg komen ouders, beste vrienden, leraren en wie dan ook met welgemeend advies. Zou je dat wel doen? Weet je het zeker? Je kunt beter dit of dat. Hoe goed het ook bedoeld is, leer dit soort adviezen naast je neer te leggen. Doe vooral waar jij zin in hebt, en waarvan jij denkt dat het goed is. Mocht het toch anders uitpakken, kun je in ieder geval zeggen dat je je hart hebt gevolgd.

BRON: Career Girl Daily