Of nu een nieuwe collega ontmoet  of aanwezig bent bij een netwerkevenement. Wanneer we een nieuw persoon ontmoeten willen we allemaal maar één ding: een goede indruk achterlaten.

GESCHREVEN DOOR: ASHLEY VAN HEININGEN
SCHERMAFBEELDING: EVA SCHAAP
LEESTIJD: 2 MIN

Voor velen van ons zal het volgende scenario zeer herkenbaar zijn. Je schudt iemand de hand, en deze persoon stelt zich voor. Slechts een paar minuten later (oké, seconden. Oeps…), ben je de naam van deze persoon alweer vergeten. Heb je’m überhaupt wel gehoord? Beetje ongemakkelijk, als je straks weer moet vragen hoe ze ook alweer heet. Dat laat niet echt een goede indruk achter. Maar hoe doe je dat dan wel?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel, schrijft David Burkus in zijn artikel voor Psychology Today Of we het nu willen toegeven of niet, de meeste mensen zijn vooral geïnteresseerd in zichzelf. Dat is hun grootste zorg. Wanneer je deze interesse met hen deelt, geef je hen het idee dat je iets belangrijks met ze in gemeen hebt: henzelf.

>> Lees ook: 3 simpele stappen die je helpen elk doel te bereiken

Dé manier om interessant over te komen, is door oprecht interesse te tonen in een ander

Met andere woorden, dé manier om interessant over te komen, is door oprecht interesse te tonen in een ander. Door oprecht te luisteren en oprechte vragen te stellen. Wees niet te veel bezig met wat je over jezelf wil vertellen. Geef de ander vooral de ruimte om over zichzelf te vertellen. Zodra de ander iets vertelt waar jij ook ervaring mee hebt, kun je daar mooi op inhaken. Is dat niet zo, stel dan gemeende vragen. ‘Waarom?’, ‘hoe is dat zo gekomen?’ of ‘en toen?’ doen het heel goed.

Volg ons op instagram

Wanneer de ander het idee heeft dat je oprecht naar hem of haar luistert, zal diegene jou onthouden als die persoon waar hij of zij een goed gesprek mee gehad heeft. Dat valt wel op tussen al die mensen die vooral bezig zijn met zichzelf pitchen. Dat je dan tussendoor iets over jezelf vertelt, is helemaal niet erg!

Fash & Vibes

Over alles wat het leven leuk maakt
of je daarbij een handje helpt!