Je hebt gewoon van die vrouwen, het maakt niet uit wanneer je ze treft, ze zien er altijd uit om door een ringetje te halen. Waar jij je make-up in de trein snel hebt opgesmeerd, lijkt het alsof zij thuis een haar- en make-upteam hebben. Waar jij snel wat hebt aangetrokken, zou je bijna denken dat zij gekleed zijn door hun persoonlijke stylist. Hoe doen ze dat toch zo stijlvol?

GESCHREVEN DOOR: ASHLEY VAN HEININGEN
SCHERMAFBEELDING: BROOKE TESTONI
LEESTIJD: 3 MIN.

1. ZE LEGGEN HUN OUTFIT VAN TE VOREN KLAAR

Wanneer je niet in alle haast een outfit bij elkaar hoeft te zoeken, kun je veel langer nadenken over wat je precies aantrekt. Je kunt alle accessoires erbij uitkiezen, en kijken wat nu precies wel en niet leuk staat bij elkaar. Soms lijkt een outfit heel leuk in je hoofd, en ziet het er op je lichaam toch anders uit. Door je outfit van te voren uit te kiezen kun je dit voorkomen.

2. ZE NEMEN DE TIJD OM ZICH KLAAR TE MAKEN

Hoevaak komt het voor dat je nog maar een paar minuten overhebt om je aan te kleden? Of dat je in de trein nog even snel je make-up op doet. Als je in plaats daarvan ‘s ochtends ruim de tijd neemt, komt dat je outfit zeker ten goede.

3. ZE DRAGEN HET JUISTE ONDERGOED

Hoe jammer is het als je een prachtige broek aan hebt, maar je onderbroek snijd in je billen? Of als je een mooie off-the-shoulder top aanhebt, maar je ziet je beha-bandjes zitten? Zo zonde van een mooi item. Door het juiste ondergoed te kiezen zie je er meteen een stuk verzorgder en dus stijlvoller uit.

>> Lees ook: Om deze drie redenen wil jij sowieso een blazer in je kast hebben

4. ZE KLEDEN ZICH OP HET WEER

Het lijkt misschien logisch, maar het is zeker heel belangrijk als je er stijlvol uit wil zien. Niets zo vervelend als je wegbibbert van de kou, of je doodzweet van de hitte, simpelweg omdat je niet goed naar het weerbericht hebt gekeken.

5. ZE KLEDEN ZICH NAAR DE GELEGENHEID

Hoewel je altijd moet dragen waar je lekker zin in hebt, zijn er wel een aantal do’s en don’ts op het gebied van kleding. Zo draag je op kantoor weer andere kleding dan als je naar een feestje gaat. Als je binnen je eigen stijl rekening houdt met deze verschillen kom je een stuk stijlvoller over.

6. ZE VOUWEN EN HANGEN HUN KLEREN NETJES OP

En gooien het dus niet op de eeuwige kledingstoel. Niet iedereen hoeft zijn kleding na een keer dragen al te wassen. Sommige items kun je prima meerdere keren dragen. Ga er dus goed mee om. Laat ze even luchten. Hang of vouw ze netjes op. Zo blijven ze veel langer mooi.

7. ZE BLIJVEN DICHTBIJ HUN EIGEN STIJL

Misschien nog wel het belangrijkste: je hoeft helemaal niet mee te gaan met iedere modetrend om stijlvol te zijn. Dichtbij je eigen stijl blijven, en vasthouden aan wat voor jou klassiekers zijn, zal je op de lange termijn een zeer stijlvolle uitstraling geven. 

BRON: POPSUGAR

Fash & Vibes

Over alles wat het leven leuk maakt, of je daarbij een handje helpt