Jaaa, het is weer weekend! Waarschijnlijk heb je een drukke week achter de rug met je werk of met je studie. Het is makkelijk om je dit weekend daarom helemaal te laten gaan. Even nergens aan te denken. Drankjes doen, lekker uitslapen en vooral even geen verantwoordelijkheden. Hoe verleidelijk dat ook klinkt, weet je waarschijnlijk ook wel dat je je daarna soms juist minder goed voelt. Daarom hier 5 andere dingen die je dit weekend kunt doen, die je wel een mentale boost geven.

GESCHREVEN DOOR: ASHLEY VAN HEININGEN
LEESTIJD: 3 MIN

1. ZET JE NOTIFICATIES UIT

Voor sommige meiden klinkt dit als een absolute nachtmerrie. Maar probeer het eens! Zet die notificaties van al je apps uit. Instagram, Facebook en what not? Je wordt er de hele dag mee doodgegooid. En ookal wil je niet per se kijken, het zien van zo’n notificatie triggert toch iets in je. Om dit te voorkomen kun je de notificaties uitzetten. En dan niet alleen de pushmeldingen, maar ook die rode getalletjes boven in je app icoontjes die nog even benadrukken hoeveel je gemist hebt. Welkom in een oase van rust. Thank us later.

2. SLAAP GENOEG, MAAR NIET TE VEEL

Het weekend is het perfecte moment om even lekker je gemiste slaap van de afgelopen week in te halen. Hoe lekker is het dat je even geen wekker hoeft te zetten, en gewoon wakker kunt worden wanneer jij er zin in hebt. Pas alleen wel op, overdrijf het niet. Je kent het vast wel, maar na echt een lange dag in bed voel je je niet per se uitgeruster. Als je te lang in bed blijft liggen, wordt je alleen maar slomer. Dus, haal je slaap in, maar kom op een gegeven moment wel je bedje uit.

>> Lees ook: Is het even te chaotisch? Zo raak je weer georganiseerd in 10 minuten

3. SPREEK AF MET IEMAND VAN WIE JE HOUDT

Als er iets is dat goed voelt, is het wel contact met de mensen van wie je écht houdt. De mensen bij wie je 100% jezelf kan zijn. Niet hoeft na te denken, maar bij wie alles vanzelf gaat. Dit kunnen je ouders zijn, je beste vriendin die je al 10 jaar kent, maar ook iemand die je pas een paar maanden geleden ontmoet hebt. Waar het omgaat is dat je even quality time hebt met iemand die jou geen energie kost, maar je alleen energie geeft.

4. RUIM IETS OP 

Misschien niet je favoriete bezigheid in de wereld, maar wel nodig: schoonmaken en opruimen. En als je het eenmaal gedaan hebt, voel je je een stuk beter. Heel cliché, maar een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Dat je niet meteen je hele huis onder handen wil nemen, is te begrijpen. Maar richt je bijvoorbeeld op één ding dat echt een verschil zou maken. Bijvoorbeeld de badkamer. Gegarandeerd dat je je daarna nuttig en productief voelt.

 5. DENK NA OVER WAT JE EET EN DRINKT

Iedereen die niet per se van koken houdt, zal zich hierin wel herkennen. Als je al een drukke week achter de rug gehad hebt, heb je niet per se zin om in het weekend te koken. Uit gemak grijp je dan toch snel naar afhaaldiner of zelfs fastfood. Op zich natuurlijk niets mis mee, als je het maar met mate doet. En dat kun je snel uit het oog verliezen, als je niet goed oplet wat je eet en drinkt. Wat je ook kiest om te eten, eet het vooral bewust. Het is echt niet erg om een pizza uit de oven te eten, maar wees je er bewust van. Als toetje kun je dan bijvoorbeeld een stukje fruit nemen, in plaats van een bak ijs. Makkelijk toch?