Altijd al een bedrijf willen starten met je beste vriendin? Het kan! Alysha (25) en Cynthia (28) van House of Notoire zijn daarvan het levende bewijs. Ze leerden elkaar zo’n tien jaar geleden kennen tijdens het uitgaan. Dankzij social media zijn ze altijd met elkaar in contact gebleven.

Tekst: Ashley van Heiningen
Fotografie: Saray Ricardo

Inmiddels heeft hun online vriendschap zich ontwikkeld tot een vriendschap in real life en werken ze samen aan hun bedrijf House of Notoire. Ideeën voor nieuwe projecten razen altijd door de hoofden van de ondernemende meiden. Onder één dak genaamd House of Notoire maken ze deze dromen waar. Tijd om deze HONeys een aantal vragen te stellen over ondernemen met je beste vriendin.

Processed with VSCO with c3 preset

1. WIE KAN HET BESTE KNOPEN DOORHAKKEN?

“Ik probeer wel altijd de good cop te zijn.” – Cynthia

“Deze dame”, zegt Cynthia stellig. Ze wijst naar Alysha. Alysha kijkt haar verbaasd aan. “Vind je?” vraagt ze. Cynthia begint te vertellen: “ik probeer wel altijd de good cop te zijn. Niet dat er een good cop  en een bad cop is hoor” verbetert ze zich snel. Ze legt uit dat Alysha soms wel wat assertiever kan zijn. “Lysh zegt eerder ‘nee, dit moet gewoon zó’ of ‘dit moet je niet pikken’.” Alysha knikt en vult aan: “We zijn ook anders als we samen zijn. Dan neem je gewoon een rol aan. Je weet wie wat altijd doet. Je weet gewoon: ik doe dit, jij doet dat.”

2. WIE MAAKT DE MEEST IMPULSIEVE BESLISSINGEN?

Het blijft even stil waarna Cynthia de hand in eigen boezem steekt. “Ik denk, dat ik dat ben” zegt ze. “Ik weet niet wat jij denkt?” Ze kijkt Alysha vragend aan. “Hmm ik kan niets bedenken” antwoordt Alysha. Cynthia geeft een voorbeeld. “Ja, bijvoorbeeld dat ik dan zeg: laten we morgen naar Lissabon gaan. Okay? Leggo!” “Ja, maar dat zou ik ook doen. In a sec” antwoordt Alysha. “Ik kan even niets bedenken” gaat ze verder. “Misschien dat je heel impulsief iets voorstelt. Bijvoorbeeld laten we morgen een fotoshoot doen. Maar als ik niet ook impulsief was hadden we het niet gedaan”.

“We zijn allebei even crazy” – Alysha

3. WIE HEEFT DE MEESTE MOEITE ZAKELIJK EN PRIVÉ TE SCHEIDEN?

“Allebei!” zeggen ze bijna in koor. Alysha legt uit: “in een meeting beginnen we opeens over hele andere dingen”. Cynthia knikt en legt verder uit. “Het gaat echt door elkaar bij ons. Ook omdat we iets doen wat echt een passie is. We vinden het echt leuk om te doen. Dan hebben we het over werk, en dan begint een van ons opeens over een leuk festival waar we heen moeten”. “Ja, we gaan echt van de hak op de tak daarmee” vult Alysha aan. Cynthia gaat door: “Ik denk ook dat als we alleen maar met elkaar zouden zitten omdat het business is, dan is het gewoon niet oké.” “We moeten daar wel een balans in vinden” sluit Alysha af.

FOOD FOOD FOOD

Een van de projecten die Cynthia en Alysha samen uitvoeren onder House of Notoire is Girls That Grub. Een food community om leuke eettentjes te ontdekken en te netwerken. Speciaal voor 25 ambitieuze vrouwen organiseert Girls That Grub samen met Creative Women Collective en de Kanarie Club in Amsterdam een heerlijke lunch. Wil jij hier op maandag 10 juli bij zijn? Er zijn nog maar een paar plekjes over! De kaarten zijn hier verkrijgbaar. Volg ondertussen ook de instagram van Girls That Grub, ze hebben een feed om bij weg te kwijlen!

“Bringing girls together for the love of food and to make new connections.”

 

Volg Fash ‘n Vibes op Facebook voor meer.