Een kledingkast waarbij je tussen je truien, die overigens niet zijn opgevouwen of opgehangen, een verdwaalde spijkerbroek vindt. Je kruidenkastje dat meer wegheeft van een grabbelton. Steeds maar niet toekomen aan die ene keer per week sporten. Herkenbaar? Dan ben je wellicht niet de meest georganiseerde persoon. Dit kan anders! Je zal jezelf dankbaar zijn, want als je je leven beter organiseert, maak je een paar fijne veranderingen door.

1. JE GAAT POSITIEVER DENKEN

Niet gek om te bedenken, maar door je leven beter te organiseren, ga je ook positiever denken. Wanneer alles meer op rolletjes loopt, dan geeft dat je een gevoel van controle. Het geeft je het idee dat jij de baas bent, en alles kan. En dat voelt goed!

2. HET BEHALEN VAN JE DOELEN WORDT MAKKELIJKER

Als je georganiseerder wordt, heb je veel duidelijker in beeld wat je al hebt bereikt, en wat je nog meer wil bereiken. En niet alleen dat: je kunt veel meer tijd besteden aan het behalen van doelen, wanneer je niet constant tegen die bergen afwas aanhikt. Organisatie geeft ruimte voor nieuwe ideeën.

>> LEES OOK: INSTAGRAMMER VERTELT OPENHARTIG: “VROEGER ACCEPTEERDE IK MIJN NATUURLIJKE HAAR NIET. NU HOUD IK ERVAN!

3. JE VERGEET MINDER

Als je leven nogal chaotisch is, is het ook lastiger om je gedachten te structureren. Iedere nieuwe vorm van informatie is te veel. Je hoofd is al vol. Door meer georganiseerd te worden, maak je ruimte in je hoofd voor nieuwe informatie.

Volg ons op instagram

4. JE BENT MINDER SNEL AFGELEID

Je concentreren als je veel aan je hoofd hebt, is natuurlijk erg lastig. Er zijn dan zoveel onafgemaakte zaken, waardoor je snel bent afgeleid. Focus is heel belangrijk. Zo bijvoorbeeld ook op je werk. Als je collega’s naast je gezellig aan het babbelen zijn, je telefoon blijft trillen en er steeds e-mails blijven binnenkomen, wordt focus een beetje lastig. Door je dat beter te organiseren, bijvoorbeeld je e-mails op gezette tijden beantwoorden, ben je ook minder snel afgeleid. 

5. JE WORDT RUSTIGER IN JE HOOFD

Misschien wel de fijnste reden om je leven beter te organiseren. Rust. Rust in je hoofd, en je lichaam en in je leven. Wanneer je niet georganiseerd bent, en het gevoel hebt dat je geen controle hebt, kan dit je een zenuwachtig gevoel geven. Wanneer je meer structuur aanbrengt, zal dit langzaam afnemen.

WIL JIJ NIKS MISSEN VAN FASH & VIBES?
VOLG ONS OP INSTAGRAM EN FACEBOOK.
SEE YOU THERE!