Heb je een drukke productieve dag gehad? Of ben je juist een beetje ontevreden, heb je niet gedaan wat je wilde doen? Misschien heb je wel de hele dag gerelaxt. Hoe dan ook. Je dag goed en bewust afsluiten kan nooit kwaad. 

Geschreven door: Ashley van Heiningen
Leestijd: 3 min

1. VERZORG JEZELF

Niets lekkerder dan na een lange dag helemaal tot rust te komen onder een lekkere warme douch. En je kunt dit zelfs nog uitgebreider doen en hier even helemaal de tijd voor nemen. Scrub je lichaam en verzorg je huid met goede en lekker-geurende producten. Je kunt ook een gezichtsmasker nemen. Als je je lichaam goed verzorgd, voel je je beter over jezelf en kun je de dag positief afsluiten.

2. LEES EEN BOEK

De hele dag door worden we blootgesteld aan prikkels. Door een boek te lezen kun je jezelf even afsluiten van je omgeving en je onderdompelen in een andere wereld. Zet je telefoon op stil, doe alle elektrische apparaten uit en laat je meevoeren door het verhaal.

>> LEES OOK: OMGAAN MET HATERS: ZO ZORG JE DAT BELEDIGINGEN JE NIET RAKEN.

3. RELAX BEWUST

Klinkt misschien een beetje gek, maar vaak als we netflixen, een tijdschrift lezen of iets anders doen om te relaxen, doen we dat niet bewust. Hoe vaak komt het voor dat je gewoon nog op je telefoon kijkt of dat de tv ondertussen ook nog aan staat? Als je besluit te relaxen doe het dan bewust. Creëer een omgeving waarin jij volledig tot rust kan. Doe bijvoorbeeld kaarsen aan, of zet rustgevende muziek op. En wanneer je dit gedaan hebt, maak dan de commitment om ook echt te relaxen. Dus niet piekeren over je werk of het huishouden. Gewoon puur ontspannen. 

4. HAAL EEN FRISSE NEUS

Wat ook helpt om de dag goed af te sluiten, is het maken van een korte wandeling om een frisse neus te halen. Als je echt moe bent na een lange dag, is dit waarschijnlijk het laatste waar je aan zou denken. Maar juist door een stukje te lopen, wordt je wat energieker.

5. STA STIL BIJ POSITIVITEIT

Heel cliché, maar hé, mensen houden ook niet voor niets dagboeken bij. En guru’s zweren niet voor niets bij het uiten van dankbaarheid. En zeg nou zelf, nadenken over de dingen die vandaag goed ging, wordt je toch ook blij van? Verban alle negatieve gedachten uit je hoofd, en je zult geheid lekker slapen.

Volg ons op instagram

6. RUIM OP

Misschien niet waar je het meest zin in hebt na een lange dag: opruimen. En toch kun je dit doen om je dag positief af te sluiten. Hoe trots ben je op jezelf als je je er toch toe gezet hebt. En daarna met een heerlijk voldaan gevoel je bed in. Je ochtendhumeur is je dankbaar.

7. BEREID JE VOOR OP MORGEN

Merk je dat je blijft piekeren over alles wat je morgen moet doen? Je kunt wat meer rust creëeren door deze gedachten op een rijtje te zetten. Als je opschrijft wat je morgen gedaan wil hebben dan is het uit je hoofd en kun je het loslaten. Laat je niet afschrikken door een mega lange to-do-list. Kies 3 dingen die sowieso morgen gedaan moeten worden (bijvoorbeeld vanwege een deadline) en laat de rest zitten. Overmorgen weer een dag.

WIL JIJ ELKE DAG EEN NIEUW ARTIKEL?
VOLG FASH & VIBES OP FACEBOOK EN INSTAGRAM.
SEE YOU THERE!