CWC ballon logo

Mag ik jullie voorstellen aan de eerste vibin’ girl: Awura Abena. Deze achtentwintig-jarige besloot na het werken als fulltime advocaat het roer compleet om te gooien. Ze zegde haar baan op en begon een eigen bedrijf: Creative Women Collective. Nu organiseert ze evenementen voor ondernemende vrouwen, en helpt ze hen met al hun vragen en uitdagingen binnen hun eigen bedrijf. Een échte vibin’ girl dus.

VAN FULLTIME ADVOCAAT NAAR HET OPRICHTEN VAN CREATIVE WOMEN COLLECTIVE

“Het idee voor Creative Women Collective is langzaam gegroeid, en geïnspireerd op mijn eigen vriendinnen groep. Elke keer wanneer we samen komen hebben we inspirerende gesprekken en delen we onze kennis en connecties met elkaar. De Creative Women Collective is een groep ondernemende vrouwen, actief in de creatieve sector. Het gaat hierbij om creativiteit in de breedste zin. Mode, kunst, blogs, vlogs, maar ook dansers, actrices en toneelmakers zitten in CWC. CWC kan je in contact brengen met de juiste personen, en helpt bij het beantwoorden van al je vragen over ondernemerschap en specifieke creatieve sectoren. Zo helpen wij jouw bedrijf verder groeien.”

Ik ben een creatieveling in hart en nieren,
en dit kon ik niet kwijt in de advocatuur.”

“Het opgeven van mijn baan als advocaat voelde als een bevrijding. Ik koos eindelijk voor mezelf. Ik kan die creatieve kant van mezelf nu eindelijk omarmen. Het voelt goed dat deze geen tweederangs positie meer heeft. Ik zocht altijd al naar een uitlaatklep. Zo heb ik een tijd diverse blogs gehad. Het gevoel dat ik weer iets met mijn creativiteit moest gaan doen, is aangewakkerd door alle mensen om mij heen. Ik zag hen allerlei spannende projecten starten, en dacht dit kan en wil ik ook. Mijn baan als advocaat heeft mij vooral op zakelijk gebied gevormd. Ik heb er ontzettend veel van geleerd. Onderhandelen, time management, omgaan met cliënten en meer. Als start-up heb ik niemand in dienst en moet ik alles zelf doen. Deze vaardigheden komen nu goed van pas.”

HET HEFT IN EIGEN HAND NEMEN

“Van huis uit heb kreeg ik mee dat alles wat met creativiteit te maken heeft was een hobby is. Creativiteit is iets voor erbij. Mijn ouders wilden een veilig pad voor mij en een loopbaan in de creatieve sector is dat niet. Dat moet je niet willen als je de “hersens” hebt om iets anders te doen. Daarom sloot ik een compromis. Ik ging rechten studeren, maar wel in het meest creatieve gebied: intellectueel eigendomsrecht. Een win-winsituatie. Mijn ouders blij, ik blij. Toch bleef de behoefte om mijn eigen creativiteit te uiten aan me knagen. Ik moest er gewoon wat mee doen. Achteraf gezien zou ik mijn ouders geen invloed meer geven op de keuzes die ik maak. Puur omdat dat hoort bij ouder worden en worden wie je bent. Ik ben veranderd en gegroeid. De ruimte die ik heb weggegeven aan mijn ouders heb ik heroverd. Die ruimte is van mij en geef ik niet meer weg.”

“Als ondernemer moet je actie durven ondernemen,
je moet durven, proberen, vallen en opstaan.”

Ik ben echt een denker. Ik hou ervan om dingen helemaal uit te denken, erover te dromen en het voor me te zien. Maar ik heb geleerd om actie te ondernemen. Als ondernemer moet je actie durven ondernemen, je moet proberen, vallen en opstaan. Het is onderdeel van ondernemer zijn, dus ik nu wordt ik constant gestimuleerd om tot actie over te gaan. Dat is goed omdat het me de peper in m’n reet geeft die ik nodig heb om vooruit te gaan. Ik kan de meest fantastische dromen in m’n hoofd hebben maar dan gebeurt er niets. In het verleden liet ik me tegenhouden door m’n perfectionisme. Toen ik eindelijk doorhad dat perfectionisme hetgeen was dat mij tegenhield, kon ik er wat aan doen. Het kan namelijk heel verlammend werken. Perfectionisme is niet hetzelfde als excellent willen zijn. Perfectionisme is alles in een keer perfect willen doen, zonder fouten en zonder gezichtsverlies. Maar dat is niet mogelijk. Toen ik dát eenmaal doorhad dacht ik: “dit laat ik niet meer toe. Dit wil ik niet meer”.”

DE KRACHT VAN CREATIVE WOMEN COLLECTIVE

Het lukt mij goed om een oprechte connectie te maken met mensen. De mensen op hun gemak stellen. Wanneer je echt klikt met mensen, helpt dit bij het ondernemen. Het helpt mij om dingen gedaan te krijgen binnen mijn onderneming. Om mensen erbij te betrekken en dat mensen je willen helpen. Een van de meest bijzondere dingen die ik heb meegemaakt sinds de start van CWC is dat vrouwen proactief contact met mij hebben opgenomen met de vraag of ze mij konden helpen. Ik was al een tijdje actief op Instagram, en de website stond nog maar net online (1 september 2016). Toch voelden deze vrouwen zich aangesproken door mijn visie, en boden zij hun hulp en expertise aan. Het vrijwilligersteam van CWC bestaat voor 99% uit vrouwen de op deze manier contact met mij zochten. Op een goede vriendin na heb ik zelf niemand hoeven aanspreken. Zij spelen een belangrijke rol in de impact de CWC nu al heeft. Daarvoor ben ik hen ontzettend dankbaar.”

CWC-2

KOMENDE EVENEMENTEN

“Eind 2016 heb ik samen met een vriendin een jaarplan gemaakt voor CWC 2017. Alle plannen zijn op hoofdlijnen uitgewerkt. Wij hebben er superveel zin in. Het eerstvolgende evenement vindt plaats op 25 januari, deze keer de duurzame editie (deze is al uitverkocht). Eind maart vindt de entertainment editie plaats. Deze is echt voor podiumbeesten. Dansers, actrices, zangeressen, noem maar op. Uiteraard is iedereen van harte welkom. Ook vrouwen die nieuwsgierig zijn naar deze sector of fan zijn van de sprekers. In mei hebben we de business editie voor alle toekomstige, startende en professionele ondernemers. Op 1 september is het feest en dit gaan we groots uitpakken. Dat wordt een echt dagprogramma met alles erop en eraan, voor 100 tot 150 vrouwen. Deze editie wordt er eentje voor in de boeken. Zin in!”

Wil jij nou ook een keer aanwezig zijn bij een van de evenementen van CWC? Houd dan de Facebookpagina en de Instagram in de gaten. Of neem een kijkje op de website: www.thecreativewomencollective.com. Awura zelf kun je ook volgen op Instagram.

Vond je dit een inspirerend interview?
Like Fash ’n Vibes op Facebook voor meer
.